Social media annonsering

Vi ser till att Ditt Företag syns framför Din Målgrupp

Digitala marknaden har aldrig varit så konkurrenskraftig som den är just nu, trots detta finns det ändå en enorm potential om man vet vad man gör.

Digital marknadsföring är ett måste för att utveckla sitt varumärke online.

Social media annonsering
Social media annonsering

Varför ska du annonsera på Sociala Medier?

Annonsering via Sociala medier har mängder med fördelar. Du kan exempelvis nischa din målgrupp baserat på ålder, kön, intressen osv.

Du kan även annonsera till en varm målgrupp, alltså personer som redan visat intresse för din tjänst/produkt.

Det spelar dessutom ingen roll ifall din kundbas sitter vid telefonen eller datorn, med social media annonsering når du ut till med oavsett.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation

Tillsammans går vi igenom hur du kan använda dig av Sociala medier annonsering för att öka din lönsamhet.

Nischa din målgrupp

Möjligheten till att nischa din målgrupp innebär att du kan annonsera direkt till din idiella kund, exempelvis om du vet att kvinnor i 45års åldern är din främsta kund kan du annonsera enbart till dem.

Vet du inte vilken din idiella kund är? Inga problem, med social media annonsering kan du enkelt identifiera din nischade målgrupp. Detta görs via den datan och statistik som du samlar in under din annonsering.

Social media annonsering
annonsera till varm kundbas

Annonsera till en varm kundbas

En av dem absolut största fördelarna med social media annonsering är “retargeting”, alltså att kunna annonsea till en varm kundbas. Detta är personer som visat ett intresse för dina tjänster/produkter och kommer därmed resultera i en hög konverteringsgrad.

Med denna strategi kommer du alltså spendera mindre per konvertering på din hemsida. Vilket kommer öka din lönsamhet markant.

Annonsering på rätt enheter

Följ dina kunder över olika enheter

Social media annonsering tillåter dig att följa dina kunder över olika enheter. Detta innebär att om en person är inne på din hemsida via sin dator så kan du inte bara annonsera till honom personen när den sitter vid sin dator, utan du kan även nå honom på bussen när han sitter och kollar på sin mobil. 

Ta reda på alla möjligheter som social media annonsering kan innebära för dig, boka ett möte med oss! 

Annonsplan

Vi börjar med att skriva en annonsplan där vi utgår ifrån ett inspirerande möte med er och eran grundläggande affärsidé framställer en plan för hur annonseringen kommer se ut.

Delningstest

Vi går vidare till Delningstest, detta är en av de viktigaste processerna i digital marknadsföring. Vi jämför allt vi vet om ert företag med informationen vi får reda på via vår marknadsundersökning och vår tidigare insamlad data. Resultatet av dessa test blir mer optimerade kampanjer med högre konverteringsgrad.

Optimering

Vi går sedan över till själva annonseringen, i detta skede har vi identifierat en tydlig målgrupp som ger dig ett bra resultat. Processen är dock inte slut där, vi jobbar kontinuerligt med att optimera dina kampanjer för att ge dig att bättre resultat.
Social media annonsering

Vilken Social Media är rätt för dig? ​

Likaväl som det inte alltid är samma målgrupp som läser tidningen som tittar på TV så är det inte alltid samma personer som använder LinkedIn som också är aktiv på Snapchat. Självklart överlappar dessa kanalen då många har tillgång och använder flera av dessa medier, men det viktigaste att förstår är att de alltid finns en majoritet av en demografi på varje kanal. Ett tydligt exempel är TikTok jämfört med LinkedIn och Facebook.

Vi ser en tydlig skillnad på användarbasen på dessa medier inte bara på det uppenbara, Åldernsskillnaden, utan även hur användarna konsumerar innehållet.  På TikTok är innehållet betydligt mer visuellt då plattformen är uppbyggd med korta videos. Jämför vi detta med LinkedIn där fokusen istället ligger på att producera och skriva informativ text, med värdefullt innehåll. Självklart har alla plattformarna undantag och avvikelser men i generella termer kan de kategoriseras på sådant vis.

Hur mycket kostar det att annonsera?

En stor fördel med denna typ av annonsering är att du kan välja hur mycket du vill spendera allt från 500kr/mån upp till 50 000kr/mån eller mycket mer. 

Vi hjälper dig att hitta en rimligt nivå för ditt företag, spenderar du för lite är det nämligen svårare att få bra ROI (Return on investment). Medan du fortfarande vill hålla dig på en rimlig nivå.

Gör vårt test för att ta reda på hur vilket resultat du kan få med din budget.

Social media annonsering kostnad
Social media annonsering

Google Ads vs Social Media Ads

Annonsering via Sociala medier har en stor potential då det tillåter oss att nischa in våra målgruppen och även annonsera till intresserade och befintliga kunder. 

Skillnaden med Google Ads är att där letar kunderna efter dig, du annonserar för specifika sökord som du tror att dina kunder kommer söka efter. 

Vilken man bör välja beror på din affärsidé och ditt företag.
Vill du läsa mer om Google Ads? 

Vilket resultat kan Social Media annonsering ge ditt företag?

Fyll i vårt test och få en bild av vad Social Media Annonsering kan ge dig. I testet ska du beskriva din bild av din målgrupp, föreställ dig alltså din potentiella kundbas som om de vore en person.

Om du inte vet ditt syfte med din annonsering rekommenderar vi Trafik till hemsida. 

Plats syftar på vart din kundbas befinner sig, finns dem internationellt eller endast i din kommun? 

Om din kundbas vore 1 person, vilka intressen skulle denna person med högst sannolikhet ha? Exempelvis, om du driver ett gym så kan fitness och hälsa vara ett relevant intresse.

Beskriv din målgrupp

Vi hjälper dig öka din lönsamhet

Vi ökar din lönsamhet genom att hjälpa dig nå din målgrupp på ett av de mest kostnadseffektiva sätten. Vi optimerar dina kampanjer och ger dig månads-uppföljningar på insamlad data och statistik. 

Tveka inte på att höra av dig, kontakta oss så bollar vi idéer om hur du ökar din försäljning.

Social media annonsering ökad lönsamhet
Extend Marketing annonsering

Vilket resultat kan Social Media annonsering ge ditt företag?

Fyll i vårt test och få en bild av vad Social Media Annonsering kan ge dig. I testet ska du beskriva din bild av din målgrupp, föreställ dig alltså din potentiella kundbas som om de vore en person.

Vi svarar med en ungefärlig bild av vad annonseringen kan ge dig inom 48h.